Pàgines

diumenge, 15 d’abril del 2012

PRACTIQUEM LES TAULES AMB UN "COMECOCOS"

Sabeu que és un comecocos? És aquell joc que es fa plegant paper... aquell on es fiquen els dits, es diu un número i s'aixeca una solapa .. . No sé si m'explico gaire bé, us poso una imatge:


Bé, doncs l'altre dia, pensant idees més amenes per repassar les taules de multiplicar amb els de 2n, vam pensar que fer servir aquest joc tan senzill seria una manera prou divertida de fer-ho i un recurs més per anar variant .Els alumnes  es preguntarien les taules per parelles, seria un joc ( que sempre passa millor) i, a més, es faria tot un treball de plegat de paper, que sempre va bé.
Com es juga? Després de construir el comecocos, posem a cada solapa les operacions de la taula que volem repassar  i el seu resultat a sota ( 8 en total) i ja ho tenim preparat per jugar. Un nen fa anar el comecocos i l'altre va triant i contestant les diferents multiplicacions.La partida s'acaba quan tots dos han contestat totes vuit operacions correctament. Si ho volem complicar, també podem fer que en compte de dir un número per començar a obrir i tancar el comecocos, diguin  també una multiplicació.
Ai! No sé si m'he explicat prou bé ( estic una mica espessa avui).

Per cert, per qui ho vulgui provar i no tingui clar com fer un comecocos, us deixo un enllaç amb un vídeo pas a pas:

3 comentaris:

  1. Quina bona idea! Segur que se les aprendran millor d'aquesta manera més lúdica.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Sí señor. Una idea muy original para aprender y repasar las tablas. Un saludo.

    ResponElimina
  3. Sí! Jo de petit hi jugava. Un recurs magnífic per treballar les matemàtiques. Moltes gràcies Marta.

    Una abraçada.

    ResponElimina